Tvrtka Optimus Lupus d.o.o. osnovana je 2006. god. kao nastavak „ SGO Krajinović“iz 1996. god. kao djelatnost istog vlasnika, dok je navedeni građevinski  obrt  nastavak dugogodišnje obiteljske tradicije u građevini dugoj gotovo puna 4. desetljeća.

Kao što nismo prvi započeli sa našom tradicijom, imamo moralnu obavezu da ta tradicija na nama i ne završi. Naše je zanimanje poduzetništvo u području građevine, jednom riječju ukratko sve ono što dugi niz godina radimo.

U prvom dijelu, za života roditelja bavili  smo se izgradnjom obiteljskih objekata sve do početka domovinskog rata.  1996.  otvaramo vlastiti obrt  “SGO Krajinović”.
“SGO Krajinović”  se za razliku od dotadašnje tradicije više bazirao na niskogradnji, konkretno iskopima sa građevinskim strojevima na području stanogradnje i cestogradnje  sa dodatnim uređenjima  dvorišta.

“SGO Krajinović”  je na području niskogradnje ostvario  zavidne rezultate i postavio nova pravila u konkurenciji i samim time veću kvalitetu u građenju. Rad sa građevinskim strojevima do kraja 20. stoljeća bila je vrlo profitabilna djelatnost. Zatim dolazi niz gladnih godina. Cijena naftnih derivata ubrzano raste, a cijena rada u konačnici se smanjila što dovodi do sve manjeg  prostora za egzistenciju obrta a samim time i nas.
Nakon dužeg promišljanja odlučili smo zatvoriti obrt i otvoriti novu firmu pod nazivom OPTIMUS LUPUS d.o.o.

Zašto stolarija od svih naših djelatnosti.

Stolarija mnogi bi rekli sveto zanimanje , što u jednu ruku i jest ali u svakom slučaju zanimanje gdje je viši dodir sa pučanstvom a manji sa nelojalnim, što smo smatrali našom prednošću. Iz iskustva smo naučili da možemo biti konkurentni. Tako je došao na red i izbor profila te studija razvoja i nova vizija budućnosti. Danas kad upoznajemo  naše kupce u potpunosti razumijemo  njihove želje, jer nitko se nije više od nas bavio izborom najboljih profila za bazu konačnog proizvoda. Studiozno smo promatrali svaki proizvod na europskom tržištu, gotovo smo o svakom proizvodu znali sve. Proučavanjem profila došli smo do svakojakih spoznaja od divljenja pa sve do zgražanja.

Danas taj posao radimo već duže vrijeme te  itekako dolazimo do saznanja da svaki proizvod ima kupca.
Nažalost,  suosjećamo sa onim kupcima koji su iz neznanja prevareni. Jako mali broj kupaca zna o raznolikosti odnosno kvaliteti prizvoda koji se nude u  Hrvatskoj. Iz tog saznanja odlučili smo se za rad sa poznatim Njemačkim  proizvođačem profila SALAMANDER.

Danas se pitamo što je u nama prevagnulo u korist  Salamandera.

Dali je to njegova ljepota , dali je to njegov visoki sjaj ili nadasve elegantna forma koja ga čini posebnim. Možda je i njegova originalnost  što ga čini drugačijim. To je zasigurno i njegov postojan izgled koji i nakon 30-40 godina ne jenjava. No međutim ne možemo se pohvaliti njegovom povoljnošću.

Ali u jednom smo sigurni , postoje dvije vrste stolarije :

Prva se prodaje jer je vrlo povoljna. Hvale vas prvu godinu a poslije toga se sakrivate.
A druga je znatno skuplja morate se potruditi da ju prodate, a kupac da prežali veću svotu uloženih novaca za kupnju. No međutim nakon toga slijede godine iskazanog zadovoljstva proizvodom od strane kupca, a nakon pohvala zasigurno je vrlo cijenjeno stečeno prijateljstvo sa kupcem.

Mi smo se odlučili za ovu drugukategoriju iako nije najsretniji izbor u ovim kriznim vremenima ali se uklapa u našu viziju budućnosti. S poštovanjem …

Vlasnici firme Optimus Lupus braća Krajinović  Jozo i Milan.

Categories: OptimusLupus