SALAMANDER  ISTINE  I  ZABLUDE

 

Poštovani kupci i svi ostali posjetitelji naše stranice.

Nemoćan i razočaran u sve državne i civilne čimbenike našeg društva u cjelini, gledajući kako bešćutno odobravaju kriminal i prevare vlastitog puka, ponukan sam vlastitom savjesti da objavim ovaj tekst o prevarama, s ciljem da spasim bar neke od vas iz čeljusti zmaja koji hara već duže vrijeme po našoj domovini.

Menadžment je umijeće varanja, još ako se nađe u rukama nemoralnih ljudi posjednice su nesagledive. Kako se zaštititi od nadolazećeg zla koje kao zmaj sa 7 glava bljuje vatru i sve proždire. Kako se zaštititi ako istinu ne poznajete, a naročito ako nam istinu  kriju pred očima, čak i oni kojima je zadaća da nas štite. Prije izvjesnog vremena sam se drznuo da vas sve zajedno upozorim na postojanje 6 klasa kvalitete, kod svih pvc profila za isti model proizvoda, da bih teret stavio na svoja leđa jer su mnogi potpisivali peticiju da mi se stranica ugasi. Samim tim činom mislio sam da sam svoju ljudsku i građansku dužnost obavio do kraja. Nažalost ovih dana sam svjedok masovnih prevara i podvala posebice povreda Salamanderovog imena.

U kratkim crtama ću vam otkriti neke stvari koje bi trebali znati da vas ne vode žedne preko vode. Što se tiče pvc stolarije Salamander je uvijek bio broj -1 po kvaliteti. Dugu mu je trebalo  da stvori ime i postigne željenu kvalitetu, na što smo svi mi proizvođači Salamanderove  stolarije bili ponosni. Namjerno kažem bili jer su se u zadnje vrijeme drastično poljuljale neke sile na tržištu. Mada  je Salamander među zadnjima koji je proizveo profile niže klase kvalitete na tržištu, i dalje su ti profili ostali puno kvalitetniji i samim tim skuplji od ostalih u istoj klasi. Ali utrka se nastavlja. Svakim danom smo svjedoci da se mijenja zakon o vijeku trajanja garancije tako da smo mi u Hrvatskoj lijepoj našoj za samo par godina sa zakonom predviđene garancije u trajanju od 5 godina spali na jedva 1 godinu. Zakon kaže da je ta godina obvezujuća ali nije protuzakonito ako netko želi dati veću u dužu garanciju.

Super rupa da ne može biti veća. I 5 godina je malo a zamislite 1 godina, ne stigneš prozore ni oprati a već im prošla garancija. Salamander se u takvom okruženju zatiče u porođajnim mukama, nije spreman tako nisko ići s kvalitetom proizvoda a tržište zauzima Gealan 9000, zatim Veka Softline 82 i tako redom da ih sve ne nabrajam. Sve redom jeftini i loši profili sa 3 brtve od kojih dvije malo brtve dok treća samo smeta, ali cijena ko iz snova, ne meže biti jeftinije već da bude džabe. Salamander ponovo promišlja, govorim s moje strane gledišta, ako spusti kvalitetu propada mu 100 godina tradicije, ali hvala Bogu ima rješenje. Brügmann  kojeg su kupili u stečaju super je igrač za utrku tko će biti naj gori i naj jeftiniji. I pazite sad ove situacije s jedne strane proizvode Salamanderov bLuevolution 92 kao naj luksuzniji, naj kvalitetniji i najskuplji profil a paralelno s njim pod istim imenom proizvode također naj, samo u drugom smjeru  na drugom mjestu Brugmannov bLuevolution 82.

Tako jeftin i jadan profil da stoji rame uz rame ostalima na dnu ljestvice. Sad se pitamo tko je tu lud, razlika se gotovo i ne primijeti, e baš zato sam i posegnuo da vam objasnim razliku da ne kupujete mačka u vreći.

Zašto na Brügmannu piše Salamander ali sve crne boje. 

S.I.P.(Salamander Industrie-Produkte GmbH)  je vlasnik i Brugmanna pa mu diže rejting sa svojim matičnim imenom. To mu pravo  ne može nitko osporiti, za vas je bitno  osim onih 6 klasa da znate kada kupujete Salamander, a kada kupujete Brügmann da vas ne prevare.

Neka bude ona stara poslovica ” koliko para toliko muzike”.

SALAMANDER IMA ZELENU BOJU KAO SVOJ ZAŠTITNI ZNAK ( 3D/76 mm, STREMLINE 76/76mm )

SALAMANDER BLUEVOLUTION 92 IMA PLAVU BOJU KAO SVOJ ZAŠTITNI ZNAK (92 mm)

BRÜGMANN BLUEVOLUTION 82 IMA CRNU BOJU KAO SVOJ ZAŠTITNI ZNAK (82mm)

BRÜGMANN IMA CRNU BOJU KAO SVOJ ZAŠTITNI ZNAK (74 mm)

Dva lica iste medalje. Najskuplji i najeftiniji proizvod istog imena. Dva suprotna svijeta.

 

Categories: Vijesti